Voorgerechten

Gesmeerd bammetje - Brood met smeersels 4,95
Kruidenboter, aïoli en tapenade.
Dit is een vegetarisch gerecht
P'teejbordje - Ardenner Paté 5,25
Met geroosterde broodplakjes en mangochutney
Herrie in de stal - Carpaccio 9,95
Lekker rommelig opgemaakt met een friszoete mosterddressing.
Hupke zalm  - Noorse, gerookte zalm 8,50
Op een bedje van luxe sla, met limoen-korianderdressing
Kip ik heb je - salade met gerookte kip 7,25
Geitenkaasje in 't groen - geitenkaassalade 8,50
De lauwwarme geitenkaasjes worden met rookspek omwikkeld
Dit gerecht is op verzoek vegetarisch
Paddenstoelenzootje - gebakken champignons 8,30
Met gebakken uien, ham  en toast van boerenbrood.
Dit gerecht is op verzoek vegetarisch
Zeeuwse pareltjes - gebakken mosselen 8,30
In kruidenboter gebakken mosselen
Geurende Gamba’s - 6 gepelde gamba's 10,-
in knoflookolie gebakken, met boerenbrood en een slagarnituur
 

Sûûpkes - soepen

Normaal 4,25 groot 5,50.
Viskommeke - rijk gevulde vissoep
Kabouterhuisjessoep - Bospaddenstoelen
Dit is een vegetarisch gerecht
Rooie prut - Tomatensoep Dit gerecht is op verzoek vegetarisch
Juinige soep - Uiensoep
Mosterdpotje - Mosterdsoep
 

Grûûn voeier - Maaltijdsalades

Salade Apollo - Griekse salade 13,-
met o.a. olijven en witte kaasblokjes
Grûûn ut de stal - Bourgondische vleessalade 14,50
met o.a. rundercarpaccio en Ardenner paté
Geitenkaasje in 't Groen - Geitenkaassalade 14,50
de lauwwarme geitenkaasjes worden met rookspek omwikkeld
op verzoek vegetarisch dus zonder spek
Grûûn ut de zee - Vissalade 16,-
Salade met gepelde gamba's, gerookte zalm en Hollandse garnaaltjes
 

Bourgondische kopstukken met vlees& vis

   
Bertha’s beste stukje - biefstuk 18,25
met pepersaus, champignonsaus of kruidenboter
 
Varken in een krokant jasje - schnitzel 16,25
met pepersaus, champignonsaus of kruidenboter
   
Met de biggen op stok- varkenshaassaté 16,25
geserveerd met pindasaus, atjar en kroepoek
     
Kan nie kiezen - mixed grill 19,-
kogelbiefstuk, varkenshaas en kalkoenoester met knoflooksaus
     
Dijenkletser - malse kippendijtjes 16,25
overgoten met een zachte knoflooksaus
Seniorenportie 13,-
 
Kaboutertrapjes - Heerlijk gemarineerde spareribs
Doe mar normaal            (een halve kilo) 17,25
Wie ’t breed heeft...        (driekwart kilo) 20,50
Belachelijk                      (een hele kilo) 23,50
   
’t Neusje van de zalm - zalmfilet 18,25
met pestosaus, witte wijnsaus of kreeftensaus
   
TIP: Gerookte Noorse zalm over de zalmfilet! + 1,25    
Visje onder een dekentje - kabeljauwfilet 16,75
Geserveerd met gebakken gerookte ham en pesto-, witte wijn-, of kreeftensaus
Seniorenportie 13,40
   
Tong vliegt uit de bocht - 3 sliptongetjes 18,50
seniorenportie 2 stuks 14,80
 
Geurende Gamba's XL - 12 gepelde gamba's 19,50
in knoflookboter gebakken, gepelde gamba's, naar keuze geserveerd met frites of boerenbrood.
   

Bourgondische kopstukken veggie & pasta

Soja in een jasje - veggie schnitzel 16,25
met pepersaus, champignonsaus of kruidenboter
Let op: in alles sauzen zit vleesbouillon verwerkt
   
Groen pakketje - groenteburger 13,50
met chilisaus
Dit is een vegetarisch gerecht
   

Tenzij anders aangegeven worden hoofdgerechten geserveerd met een salade, frites, mayonaise en een groentegarnituur. Wij brengen u desgewenst graag een extra schaaltje frietjes, zonder extra kosten!

   
Sliertjes met kip - tagliatelle met kippendijtjes 16,25
geserveerd met een licht gekruide roomsaus en rucola
   
Sliertjes met vis - tagliatelle met vis 18,25
geserveerd met romige pestosaus en rucola
   
     

Toetjes

   
Toetje De 2 Bourgondiërs 5,25
Vanilleroomijs met advocaat, boerenjongens en slagroom
 
Prûûverijke 7,50
Sorbetijs, crème brûlée, spekkoek en nog meer lekkers!
 
Belse wafel - Brusselse wafel 4,75
met warme kersen of aardbeien (seizoen) en slagroom
Uit te breiden met een bolletje vanilleijs + 1,-
 
Ben & jerry's 3,50
Cookie Dough of Strawberry Cheesecake!
 
Wit vrouwke of Negerinneke 5,-
Vanille- of chocoladeroomijs met warme chocoladesaus en slagroom
 
Fruitig ijsje - vruchtencoupe 6,75
Aardbeienroomijs met vers fruit, slagroom en aardbeiensaus
 
Aangebrande pap - crème brûlée 6,75
met vanilleroomijs en een klein borreltje Licor 43
 
Zoet Bordje 3,25
Diverse zoete verwennerijen voor bij de koffie of thee. Denk aan chocolade, fruitsnoepjes nougat...
 
Kaasplangeske - kaasplankje 8,50
geserveerd met boerenbrood, noten en druiven
   
     
Voor kinderdesserts, zie de kinderkaart    

Naar de kinderkaart >>